Wat voor soort stages bieden wij aan?

Bij RIBW K/AM bieden wij stagemogelijkheden aan voor een periode tussen 6 en 10 maanden. Hierbij loop je wekelijks minimaal 16 en maximaal 36 uur stage. Je kunt in aanmerking komen voor een stage wanneer je derde- of vierdejaars MBO- of HBO- student bent. In overleg is het voor HBO- of WO-studenten mogelijk om afstudeerstages of opdrachten bij ons uit te voeren. Weet je nog niet zeker of de GGZ-doelgroep bij jou past? Een of twee dagen meelopen is onderdeel van de selectieprocedure.

Wat houdt een stage bij RIBW K/AM in?

Een stage houdt in dat je de opgedane kennis van je opleiding binnen het GGZ begeleidersvak in praktijk gaat brengen. Tijdens deze periode krijg je begeleiding op jouw stageplek van een ervaren collega begeleider.

Dit perspectief biedt RIBW K/AM jou na je stage

Nadat je je stage succesvol hebt afgerond kom je in aanmerking om als junior medewerker (begeleider A/B/C), medewerker slaapwacht of vakantiekracht op je oude stageplek aan de slag te gaan. Ook als je nog gaat afstuderen op het HBO. Daarnaast kun je ervoor kiezen om na het MBO door te studeren op het HBO Social Work als leerling-werknemer. RIBW K/AM komt je dan tegemoet in school- en boekengeld. Zie voor meer informatie de werken en leren-pagina.

Snuffelstage?

Heb je interesse in een snuffelstage? Via Hogeschool INHolland bieden wij een stage aan bij GGZ-maatjes. Deze stage is geschikt voor eerstejaars HBO studenten Social Work. Heb je interesse in deze stage? Informeer bij de BPV-coördinator van INHolland of solliciteer via de website van INHolland.

Welke opleidingen zijn passend voor een stage?

HBO Social Work (voorheen SPH, SCW, SMD, MWD), MBO Sociaal Werk (niveau 4), MBO Maatschappelijke Zorg - Persoonlijk begeleider - uitstroom specifieke doelgroepen of GGZ-agoog (niveau 4).

Samenwerking met diverse scholen

Voor het invullen van onze stageplekken werken wij samen met diverse scholen: Hogeschool INHolland Haarlem, Alkmaar en Den Haag, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Leiden, ROC Nova College en ROC van Amsterdam.

Praktische informatie

Wanneer starten de stages?

De stages starten per september en er zijn soms mogelijkheden in februari.

Hoe wordt er geselecteerd?

Vanaf medio maart beginnen wij met de selectie van de ontvangen brieven voor de nieuwe stagiaires. Indien je een student van het Nova college bent vindt de voorselectie via de BPV-coördinator Zorg & Welzijn plaats.

Wat is de hoogte van de stagevergoeding?

Je ontvangt een stagevergoeding volgens de CAO GGZ. Per 1 januari 2024 is de vergoeding € 405,- o.b.v. 36 uur en naar rato van het aantal uren (dit is inclusief de reiskosten voor woon-werkverkeer).

VOG

Voor aanvang van je stage dien je een geldige Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren. De kosten hiervoor krijg je vergoed.

Flexibele diensten

Als stagiair heb je vaste stagedagen waarbinnen je flexibele diensten draait. Denk aan ochtend-, middag- en avonddiensten. Om een goed beeld van de doelgroep te krijgen werk je soms een weekenddienst of een feestdag.

Hoe ziet je begeleiding eruit?

Je krijgt alle ruimte voor jouw ontwikkeling doordat je “boventallig” bij een team werkt. Tegelijkertijd maak je onderdeel uit van het team waarmee je intensief samenwerkt. Je krijgt een vaste praktijkbegeleider met wie je begeleidingsgesprekken voert. Daarnaast kijkt de praktijkbegeleider naar je leerdoelen en reflecteert hier samen met jou op.

Hoe werkt het met de MBO-praktijkexamens?

Zodra we weten dat je praktijkexamens moet doen zorgen we ervoor dat er binnen het team iemand geschoold wordt in het afnemen hiervan.

Wie ben jij

Ons cliëntenbestand bestaat uit diverse mensen van alle leeftijden. Het is daarom belangrijk dat je minimaal 18 jaar oud bent (en bij voorkeur ouder). Om volgens onze methodische manier van begeleiden te kunnen werken is het van belang dat je je herkent in de volgende competenties: sensitief, durf, doorzettingsvermogen en zelfreflectie. Verder herken jij jezelf in het volgende profiel:

  • Je hebt interesse in het vak begeleider GGZ en al eerder stage gelopen in de zorg;
  • Je hebt interesse in gedragsproblematiek/ agressie en bent bereid hier trainingen voor te volgen;
  • Je staat stevig in je schoenen en kunt daadkrachtig handelen;
  • Je kunt zelfstandig werken maar werkt daarnaast ook graag in teamverband;
  • Je bent duidelijk en stelt je lerend op, waarbij je kijkt naar jezelf en in relatie tot anderen;
  • Je bent vaardig in de Nederlandse taal (woord en geschrift) en administratie;
  • Je hebt vaste stagedagen, waarbij je bereid bent flexibele diensten te draaien (ochtend-, middag- en avonddiensten). Af en toe ben je beschikbaar voor een weekenddienst of feestdag;
  • Je kunt een geldig VOG overleggen.

Solliciteren?

Neem contact op met de BPV-coördinator van je opleiding en geef aan dat je stage wilt lopen bij ons. De voorgeselecteerde studenten hebben voorrang bij de selectie van nieuwe stagiaires. Stuur je CV met motivatiebrief naar recruitment@ribw-kam.nl.
We nemen je dan mee in de eerstvolgende werving- en selectieprocedure die start per medio maart en oktober. Te zijner tijd ontvang je hierover een bericht van ons. Kijk voor meer info over onze organisatie op: www.ribw-kam.nl.

RIBW/KAM shape RIBW/KAM shape